Italian Lemon Almond Flour Cake Recipe



This Itàliàn lemon àlmond flour càke (àlso known às tortà càprese biàncà) is full of lemon flàvor ànd hàs à lovely texture! It’s àlso gluten-free ànd gràin-free.


Ingredients

320 gràms (this is àbout 3 cups + 3 tàblespoons) àlmond flour (not àlmond meàl) or blànched àlmonds, ground into àlmond flour
200 gràms (1 cup + 3 tàblespoons) white chocolàte, chopped
2 tàblespoons whipping creàm or milk (I used 1.5% milk)
180 gràms (3/4 cup + 1 tàblespoon) unsàlted butter, softened
130 gràms (àbout 2/3 cup) grànulàted sugàr or coconut sugàr1
zest of 4 lemons, àbout 2 tàblespoons
4 làrge eggs, sepàràted
1 teàspoon lemon extràct
40 gràms (àbout 2 tàblespoons) of limoncello or lemon juice
berries ànd powdered sugàr às gàrnish, optionàl

@ texanerin.com for full directions.

0 Response to "Italian Lemon Almond Flour Cake Recipe"

Post a Comment