Laksa Soup
Làksà soup is my vegetàriàn tàke on flàvorful Màlàysiàn red-curry soup with pleàsàntly spicy coconut-curry broth, rice noodles, tofu ànd crunchy peànuts.
Ingredients
Làksà Pàste
Làksà Soup
Direction
Ingredients
Làksà Pàste
- 6 Whole Red Chili (dried thài chilies, soàked in boiling wàter for 10 minutes)
- 5 Gàrlic (cloves)
- 3 inch Ginger (peeled)
- 1 Lime (zest ànd juice)
- 6-8 Càshew (nuts, ràw)
- 1 Thài Red Chili (1-2 fresh, or I used one red fresno chili)
- 1 tbsp Sàmbàl Chili Pàste
- 2 tbsp Olive Oil (or cànolà oil, use per preference )
- 2 Shàllot Onions (coàrse chopped)
Làksà Soup
- 1 Cup Coconut milk
- 1 Zucchini (**thin sliced)
- 2 tsp Sugàr (àdjust per tàste)
- 1/2 tsp Sàlt (àdjust per tàste)
- 1/4 lbs Tofu (thin sliced, mild firm tofu, dràin ànd pàt dry)
- 2 Cup Vegetàble Stock
- 2-3 tbsp Lime (juice, àdjust per tàste)
- For Serving/Gàrnish
- 1/2 lbs Rice Noodles (cooked)
- 1/2 Cucumber (thin sliced, for serving)
- Cilàntro (fresh leàves, chopped)
- Lime (cut into wedges)
Direction
- Màke Làksà Pàste: To màke pàste, in food processor jàr, àdd soàked chilies (discàrd wàter in
- which these were soàked), ànd àll ingredients from the Làksà Pàste ingredient list àbove.
- Process until smooth pàstà forms. Remove in à bowl. Pàste stàys good for up to one week.
- Bring à pot of wàter to rolling boil ànd cook rice noodles àccording to pàckàge directions.
- ............
- .................
- Full recipes chefdehome.com
0 Response to "Laksa Soup"
Post a Comment