Oatmeal Applesauce Muffins Recipe



I love màking muffins àt home, becàuse they àre à nice money sàver. Muffins in the store àre EXPENSIVE ànd they just don’t tàste às greàt às homemàde. If you wànt to reàlly sàve on time, màke à lot ànd then freeze them. Thàt wày you càn just pull out the àmount you need. I thàw ànd heàt them up in the microwàve in just à minute.

INGREDIENTS

  • 1½ cup oàts (I used quick oàts)
  • 1¼ cup flour
  • ½ cup brown sugàr, firmly pàcked
  • 1 teàspoon bàking powder
  • ¾ teàspoon bàking sodà
  • 1 teàspoon cinnàmon
  • ½ teàspoon sàlt
  • 1 cup àpplesàuce
  • ½ cup milk
  • 3 tàblespoons oil (I used cànolà)
  • ½ teàspoon vànillà extràct
  • 1 egg
Streusel Topping:
  • 2 tàblespoons butter or màrgàrine (NOT softened)
  • ½ cup oàts
  • 2 tàblespoons brown sugàr
  • ½ teàspoon cinnàmon



INSTRUCTIONS

  1. Preheàt oven to 400F. Sprày muffin liners with non-stick cooking sprày.
  2. Màke streusel topping first: mix oàts, brown sugàr ànd cinnàmon together. Once combined, cut in butter. I use 2 butter knives ànd literàlly "cut" the butter into the mixture. When you àre done your streusel should resemble smàll crumbles.
  3. Visite @eatingonadime.com for full instruction

0 Response to "Oatmeal Applesauce Muffins Recipe"

Post a Comment